Reservar

La Meva Reserva
 • MILLOR TARIFA GARANTIDA
 • RESERVA SEGURA
 • WIFI GRATUÏTA
 • CANCEL·LACIÓ GRATUÏTA
 • SENSE DESPESES DE RESERVA
daguisa_edgarmontella6

Edgar Montellà: “La meva relació de patrocini amb Daguisa Hotels va més enllà de l’esport”

Des de fa tres temporades, Daguisa Hotels patrocina el jove pilot oficial d’SpeedCar a l’Automòbil Club d’Andorra, Edgar Montellà. Per conèixer-lo millor, li fem aquesta entrevista sobre les carreres, la seva vida personal i les causes solidàries que el mouen.

Edgar Montellà, va néixer a la parròquia d’Encamp fa 24 anys. Avui és el pilot oficial d’SpeedCar a l’Automòbil Club d’Andorra i competidor a les carreres del Campionat d’Espanya de Muntanya. De dilluns a divendres, treballa a una empresa de merchandising i, els caps de setmana, es dedica a les carreres de cotxes. I durant les 24 hores, tots els dies de la setmana, és pare de família nombrosa. El passat mes d’abril va ser pare per tercera vegada d’una nena que es diu Blanca.

 • Amb 4 anys, tu ja conduïes una moto amb gasolina!

Sí. De jove, el meu pare, Enric Montellà, feia carreres de motos de neu i era molt famós. Ell li va regalar la seva primera moto de gasolina a la meva germana, que tenia 2 anys i mig i jo la vaig fer servir també. Des d’aleshores, vaig muntar molt en moto per carretera i de neu. Fins que, als 18 anys, fent karting, em vaig adonar que m’agradaven més els cotxes i vaig canviar de vehicle.

Edgar Montellà amb la seva dona embarassada i una amiga, al “Club des Chefs” del passat febrer
 • Per què et vas decidir per les carreres de muntanya?

Suposo que era el més natural, ja que he viscut sempre a Andorra i aquí els campionats de muntanya estan molt arrelats. Després, perquè és una disciplina econòmica i on hi ha un molt bon ambient familiar. I, per últim, perquè no m’imagino conduint amb un copilot.

“Sóc molt independent i competitiu i no podria conduir amb un company, ho haig de fer tot sol”

 • El teu pare estaria content, no?

Sí. Des que em dedico professionalment, que ell és la meva mà dreta. M’ajuda en tot el que pot, viatja amb mi… És com el meu mànager.

 • Què va dir la teva mare quan li vas comentar que et volies dedicar professionalment a les carreres de cotxes?

A la meva mare mai no li han agradat les motos, els cotxes ni les carreres. Però sempre m’ha recolzat en tot el que faig.

 • I la teva dona, no pateix veient-te conduir?

És el que ha viscut sempre, des que érem nuvis. Però la veritat és que sí, que pateix molt. La sort és que les carreres de muntanya són molt familiars i, quan són a prop d’Andorra, intento que m’acompanyin els meus fills i la meva dona.

Sempre que pot, viatja a les carreres amb la seva família (Foto del seu compte d’Instagram)
 • Tu no tens por?

Sí que en tinc, però voler guanyar em pot. He tingut accidents forts perquè vaig confiat i no m’ho espero. I això em va marcar. Però de seguida he tornat a córrer perquè la por no em venci a mi.

“Sóc molt competitiu i això m’ajuda a vèncer la por”

 • Tu no patiràs quan els teus fills et diguin que també es volen dedicar professionalment a les carreres de cotxes?

Jo no pateixo com la seva mare. I a mi m’agradaria molt que es dediquessin a conduir cotxe o moto, ja siguin els nens o la meva filla. Per mi seria un orgull que els meus fills segueixin els meus passos.

 • No és complicat per les dones fer-se un lloc al món del motor, que és força masclista?

Potser, però cada vegada hi ha més dones que volen córrer i que, a més, són molt ràpides! Com Ana Carrasco, per exemple, que està obrint camí a les dones en el món del motor.

DAGUISA_EDGARMONTELLA3
És habitual veure al pilot a algun dels nostres hotels
 • Què suposa per a tu el patrocini de Daguisa Hotels?

Porto tres temporades treballant amb aquesta cadena hotelera i estic molt content. Des del primer dia em van dir que sí i sempre volen col·laborar més. La nostra relació vam més enllà de l’esport.

 • I a tu, quines són les causes socials que et mouen a ser solidari?

De jove, durant dos anys, vaig ser monitor d’esquí voluntari a l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell d’Andorra la Vella*. Vaig començar perquè la meva mare també hi col·labora i perquè el meu tiet té una petita discapacitat. Ara ajudo en tot el que puc a persones amb discapacitat, amb la síndrome de Down, amb malalties com el càncer… Les persones en general són les que em mouen fora dels circuits de cotxes.

Està clar que Edgar Montellà és un campió per fora i per dins!

Eduard Cruz
Responsable de Marketing & E-Commerce

*L’EENSM fomenta l’ensenyament, l’educació i la integració de tota la població amb discapacitat d’Andorra.

Trobeu-nos a: